KYOTO Cutit japonez Small Santoku

371 03 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Sekiryu
Cod produs - SKU SRW101
EAN 6421000002476

Descriere

Lama cutitelor din linia KYOTO seamana izbitor cu cea a Katanei, atat estetic dar mai ales ca mod de realizare. Alcatuita din trei straturi de otel, are miezul din otel aliaj cu molibden si vanadiu imbracat in doua straturi de otel inoxidabil. Astfel miezul asigura ca lama este foarte dura si isi va pastra ascutisul o perioada indelungata, la fel ca cele din otel carbon prevenind insa ciobirea si ruginirea. Pentru a proteja suplimentar de uzura, miezul este imbracat in otel inoxidabil, mai putin dur si mai rezistent la lovire si la coroziune. Acest mod de realizare confera lamei modelul ondulat vizibil aproape de ascutis, acolo unde sunt aparente ambele straturi de otel, model pe care il recunoastem ca fiind specific sabiilor Katana. Manerul din lemn de trandafir prins in suport din otel inoxidabil, completeaza estetic si functional linia de cutite KYOTO.

Este versiune de dimensiuni mici a celui mai renumit cutit japonez. Desi mai mic, pastraza integral cele „trei virtuti” care ii dau denumirea (feliat, tocat si taiat in cuburi). Are lama mai lata si mai scurta si varful mai rotunjit decat Gyuto, ceea ce permite utilizarea intr-un spatiu mai restrans si cu mai putin efort.

  • Lama: Otel inoxidabil turnat intr-un singur strat, ascutit pe ambele parti
  • Duritate lama: 56-57 pe scala Rockwell
  • Suport (Bolster): Otel inoxidabil
  • Maner: lemn de trandafir
  • Lungime lama: 140 mm
  • Latime lama: 41 mm
  • Lungime totala: 266 mm
  • Greutate totala: 92 g
  • Utilizare: taiat in cuburi, feliat, tocat carne, peste, legume
  • Produs de Sekiryu in Seki, Japonia

Intretinere: dupa utilizare cutitele se spala cu apa si detergent neabraziv, dupa care, imediat se usuca foarte bine. Se pastraza preferabil pe un suport magnetic in care nu este afectat taisul si care este plasat astfel incat copii sa nu le poata ajunge. Daca suportul magnetic nu este o optiune, depozitati cutitele intr-un sertar separat, fara alte articole astfel incat sa puteti usor preveni accidentele si lama sa nu fie afectata. Daca depozitati cutitele o perioada indelungata, acoperiti lama cu un strat de ulei vegetal pentru a o proteja de umezeala din atmosfera.

Oricat de rezistent ar fi otelul din care este realizat ascutisul, la un moment dat veti fi in situatia de a reascuti cutitele japoneze. Pentru asta folositi doar o cute, piatra de ascutire (tocila) asezata pe o suprafata dreapta. Udati cutea inainte de a ascuti cutitul si evitati sa aplicati o presiune mare pe lama in timp ce ascutiti.

Detalii

SKU
SRW101
EAN
6421000002476
Categorii
Greutate
0.9 kg
Brand
Material
otel inoxidabil
Tara de origine
Japonia
Culoare
argintiu
Componenta
Ambalajul cutie plastic, ce contine: 1 cutit japonez Santoku
Dimensiune produs

Lungime 29 cm; latime 4.5 cm

Instructiuni

Se recomanda spalarea manuala, cu apa calduta folosind un detergent neabraziv .Se usuca apoi bine cu o carpa moale. Exista posibilitatea ca lama sa rugineasca daca nu este ingrijita corespunzator. Datorita finetei lamelor nu este recomandata utilizarea cutitelor japoneze pentru taierea carnii cu oase, a oaselor, a alimentelor inghetate sau a legumelor cu suprafata dura, cum ar fi dovleacul. Se utilizeaza intotdeuana ca baza un tocator.Nu se utilizeaza cutitele pe suprafete dure precum sticla,marmura, piatra etc. Verificati intotdeauna lama cutitului sa nu aiba ciobituri sau crapaturi. Ascutiti periodic lama pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pentru depozitare pe termen lung, ungeti lama cu ulei de gatit pentru a evita ruginirea. Nu lasati cutitul la indemana copiilor!

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review